Van A naar B…  eigenlijk van Rolde naar Nieuw Buinen. Zwerven over de Hondsrug door het staatsbos Gieten-Borger.  Ondanks de Corona maatregelen toch een bezoekje aan de (klein)kinderen. Even elkaar zien. Op ruime afstand in de buitenlucht is met dit weer goed te doen. Ik ga in de ochtend op pad dan ben ik er tegen drieën. De wandeling voert mij over een stuk Pieterpad. Nabij het Boomkroonpad houd ik meer oostelijk aan, zuidelijk van de zandwinningplas en de recreatieplas, loop ik door een heel mooi stuk bos van de boswachterij Gieten-Borger. Als ik het bos uitkom loop ik richting Drouwen om daar de N34 te kruisen. Via Bronneger, het sluisje in het kanaal Buinen-Schoonoord naar Buinen en loop vervolgens over het jaagpad (de stille kant) langs het Buinervaartje. Nog even een leuk zwaai-zwaai momentje met bekenden aan de overzijde van het kanaal.