Weer terug…
We zijn weer terug van vakantie. We hebben drie weken genoten van de zon, de bergen. We hebben het gemak van onze bus-camper voluit benut en zijn drie keer verkast. Frankrijk (Yonne en Jura) en Duitsland (Moezel).  Juni is de ‘onze’ vakantie maand…  Het komt mij goed uit met mijn werkzaamheden en de drukte rond de aangifte van het 2e kwartaal van de omzetbelasting en voor Wilma dat ze de collega’s, die aan de schoolvakanties zijn gebonden hiermee iets meer armslag gunt.

Vakantie 2017

We begonnen onze vakantie dit jaar door omstandigheden laat, op 16 juni vertrokken we naar Andryes, Yonne. Het is een heerlijk rustige charme camping. Hier rusten we uit van de drukte de afgelopen maanden. Het is warm 29 graden en wordt warmer tot zelfs 34 graden.  Aanvankelijk wilden we door reizen naar het zuiden van Frankrijk, maar daar is het zelf 37 tot later zelfs nog warmer. We blijven nog even genieten van de beschaduwde beschutting van het ‘Vrolijke Bos’  Camping Les Bois Jolie biedt rust… rust.. rust. rust.
We maken hier een wandeling naar de ‘Roches de Basseville’ , bezoeken Clamency, de regionale ‘Marché’ en de kerk… In 2014 waren we hier als eens geweest en hadden de markt op de laatste zaterrdag oen net zo’n beetje gemist. Nu maar op tijd  heen, op de fiets naar Clamency.
Wandeling Roches de Basseville
Clamency

Het blijft warm…  tot 38 graden….
We verrekken na een week en reizen richting Jura…  Patornay aan de rivier de Ain. Hier genieten we van de lager temperatuur en maken wat wandelingen in de omgeving. De watervallen van Herisson, de wandeling langs 4 meren en een rondje rond de kerk van Denezière. De voorspelling van het weer zijn ongunstig…  na een week besluiten we nog weer eens te verkassen.  Het voordeel van een ‘Camper-bus’.  Op naar de Moezel.
Rondje om de kerk van Denezières
Cascades de Herrison (Watervallen van Herrison)
Randonee Les 4 Lacs (4 meren wandeling)

De goede herinneringen aan Ediger-Eller, Brem, Zell en Cochem bestemt dat we  naar Bullay gaan. Een camping aan de oever van de Moezel.
De voorspelling van het weer was gunstig maaaaaar… de weergoden laten ons in de steek. We beginnen met een paar dagen regen….  Gelukkig klaart het weer op en kunnen we ook hier nog langs de Moezel fietsen enkele wandelingen maken. Bullay – Bullayerkreuz, naar de Schuilhut ‘Ank’ en terug en een wandeling vanuit Bullay naar Marienburg  naar Alf en met de veerpont over de Moezel naar Bullay terug.
Herinneringen langs de Moezel
Wandeling Bullayerkreuz
Wandeling Marienburg