In het noordelijkste puntje van Toscane ligt de regio Massa-Carrara. Dit is onze volgende bestemming. Van hieruit willen we twee dingen. Toscane leren kennen en ook de 5 dorpen van de Cinque Terre, westelijk van La Spezia, bezoeken. Het is erg warm 35 graden. De camping die we hebben uitgezocht blijkt vol. Deze regio is veel bezocht door Duitse badgasten, de scholen in Duitsland hebben na de Pinksteren 14 dagen vakantie wat zorgt voor volle campings. Bij de buren kunnen we terecht. Een typische Zuid-Europese camping. Dicht op elkaar staande stacaravans, en op de toeristen plaatsen als niet veel anders. We richten ons in naast een ouder echtpaar uit Oostenrijk tegen over een Duits-Italiaans gezin.

’s avonds verkennen we de buurt en lopen een stuk over het strand. Het is strand wat voor het grootste deel is verpacht. En middels hekken zijn de terreinen afgesloten. Gelukkig kunnen we via een vrije doorgang op een ‘openbaar toegankelijk’ strand komen. Langzaam zakt de zon in het westen achter de bomen en wordt het wat koeler. We genieten van de heerlijke zwoele avond en drinken een glas Chianti, (uit de streek). Moe en voldaan kruipen we zo rond 22:45 u in ons camperbusje en gaan slapen.
Helaas komt er van slapen niets terecht. De Duits-Italiaanse overburen hebben familie op de camping en klit bij elkaar, doe spelletjes en hebben het erg gezellig tot laat…  zeer laat.  Uit eindelijk lukt het ons om de slaap te vatten.

De volgende dag gaan we naar het Nationaal Park Cinque Terre

Terug op de camping na onze excursie naar de Cinque Terre komen we terug op de camping. We kokkerellen wat, genieten van een glaasje wijn en als het donker wordt kijken we naar de sterren. Inmiddels zien we de Duits-Italiaanse buren zich weer klaarmaken voor het volgende feestje. Na al vanaf de namiddag stevig aan het bier komen er meer mensen delen in de feestvreugde….  Weer een rumoerige start van de nacht. Toch worden ze daar op aangesproken. En keert langzaam de rust terug.  We hebben het hier wel gezien en besluiten morgen verder te trekken. We gaan langzaam maar weer noordwaarts.