Kampen

13 mei 2015

K1

Vandaag een stadswandeling uit de ANWB-box Stadswandelingen. We gaan naar Kampen. Kampen een Hanzestad aan de IJssel.

Als je de brug oversteekt naar Kampen zie je een prachtig stadsfront, met aan de kade de bruine vloot. Je proeft de historie van de Hanzestad, de traditie van eeuwenlange scheepvaart en handel. Kampen heeft veel monumentale panden die verhalen over de geschiedenis van deze handelsstad.

Voor een ontdekkingstocht te voet zijn er vele mogelijkheden. Er is een Hanzestadwandeling gemarkeerd (welke ook in de Hanzesteden Hasselt en Zwolle is uitgezet), er zijn wandelingen onder begeleiding van een gids of zoals wij doen een wandeling (op de kaart) uit de ANWB- box Stadswandelingen. 
De karakteristieke straten en stegen geven Kampen een pittoreske gezelligheid. Het meer dan de moeite waard om naar de gevels te kijken waaraan het rijke verleden van Kampen is af te lezen. Wanneer je omhoog kijkt vallen de mooie gevels op, zijn versieringen, maar ook de bijzondere ‘fresco’s van de middenstand’. Wanneer je te voet de stad ontdekt loop dan ook langs de vele kerken en langs de 3 nog originele stadspoorten.