BalloërveldEen heerlijke wandeling over het Balloërveld. Op deze zonnige decemberdag lopen we het stuk Pieterpad vanuit Rolde over het ruige weidse heideveld met stuifzandvlaktes. De zandpaden licht bevroren lopen we in de richting van het buurtschap Balloërveld  en weer terug over het Balloërveld naar Rolde. 11 km.

Het natuurgebied Baolloërveld is ongeveer 370 hectare groot en maakt deel uit van het Stroomdal van de Drentche Aa. (Nationaal Park Drentsche Aa)  Het is  een uniek gebied met historische sporen, nagelaten door de voormalige bewoners. De karresporen, de Celtic Fields uit de Middeleeuwen, de grafheuvels en de urnvelden zijn goed bewaard gebleven ondanks dat het een tijd een militair oefenterrein was. In 1916 werd het terrein aangewezen als militair oefenterrein, en niet kon worden ontgonnen tot landbouwgebied. In 2006 is het cultureel-historisch waardevolle gebied overgedragen aan Staatsbosbeheer.

De Drentsche A is een wandelgebied bij uitstek. Heide en duinen, moerassen en vennen, beken en bossen liggen op een steenworp afstand van elkaar. De paden zijn goed begaanbaar, maar kunnen modderig zijn. Stevige schoenen zijn aanbevolen. 

Foto album