Stadswandeling Praag

27 mei 2012

Pr1

Stadswandeling in Praag leidt door de drie belangrijkste stadsdelen met een afstand van ongeveer 7 Km. Praag is niet in een dag goed te doen.

Om alles goed te kunnen bekijken is voor elk stadsdeel een bezoek van een hele dag nodig. We beperken on tot de ‘Highlights’ .  De Praagse burcht, de Karelsbrug, de Joodse wijk met het oude stadsplein en het nieuwe stadsdeel.

Wilma en ik beginnen onze Stadswandeling op een bijzondere wijze. Met een stadsplattegrond op papieren heel erg enthousiast rijden we naar Praag.  Een rit over het Tsjechische platteland en door dorpen en kleine steden neemt drie uur in beslag. In Praag moeten we zien te parkeren. We rijden volgens de kaart en de bewegwijzering naar het centrum. Het is lastig rijden als je de borden niet begrijpt. In eens rijden we op de trambaan. Bij een kruispunt moet ik wel stoppen. Een achterop komende tram belt, en belt, en belt.  Voorzichtig steken we het kruispunt over. Oei oei… nou maar weer verder. Plots buigt de weg naar rechts en zit ik (grrrrrrr…) weer op de trambaan, maar nu met een tegemoetkomende tram. Ik kan nog net bij een ruimte tussen een muurtje door. Tsjonge jonge…. Maar het toeval wil dat we nu op het midden van de wandelroute zijn. We zoeken hier een P-plaats. Deze vinden we in de P-garage van het Continental Hotel. We pakken de wandelroute op en lopen naar de Karelsbrug.

Praag_collage

Wilma en ik gaan, na een mooie wandeling weer naar ‘huis’. Op de kaart zoeken we de weg terug. Wilma, kaartlezer Luc aan het stuur. We rijden voorspoedig Praag uit.  En dan…

Bij het wisselen van rijbaan om uit te voegen gebeurt het, door onduidelijke aanduiding rijden we op de laatste afslag verkeerd. Een weg terug is er niet. Op de eerste afslag gaan we trachten terug te rijden. Na een half uur lukt het ons om te bepalen waar we zitten en hoe we terug moeten rijden. Dat lukt…

Om 20.30 u zijn we weer in Grafenau.