Pieterpad,  Groningen (Corpus den Hoorn) – Glimmen.

sassenhein

We pakken het Pieterpad weer op bij Corpus den hoorn  oftewel Groningen-zuid. Vandaag lopen we nogmaals een korte etappe (9,5 Km), ons eind doel vandaag is Glimmen. Bij het vertrek komen we er achter dat de routekaarten nog thuis liggen. We besluiten om zonder kaart te lopen Luc heeft zich aardig voorbereid en verwacht om met de wit-rode route aanduiding de route wel te kunnen lopen. Het is zeker niet aan te raden. Maar de omgeving is redelijk bekend….dus wagen we het er op. Vanuit Groningen-zuid volgen we het Noord Willemskanaal, na korte tijd buigt het pad westelijk af en lopen nu tussen het Noord Willemskanaal en de Hoornseplas. Dit gebied alleen kennend vanaf de A28, altijd racen we met een gangetje van zo’n 125 Km per uur voorbij. Tussen het ‘blik’ af en toe een stukje natuur ontwarend. Wat een schitterend wandelgebied. We lopen over de dijk verder. Na elke bocht weer een ‘oh’ moment. Bij Haren steken de het Noord Willemskanaal over en gaan onder de A28 door, om aan de oostkant verder te lopen. Welliswaar de oude route, dit stuk loopt parallel aan de A28 is minder fraai.

Maar dit wordt al snel in veelvoud goedgemaakt door de natuur rond de Sassenhein-plassen. Hier gaan we op een vlonder in het meertje even genieten van de zon en een broodje. We vervolgen onze weg en komen in Haren.

Haren is een rijk dorp, zo rijk dat hier het geld op straat ligt. Onder een grote kiezel opdat het niet wegwaait. We maken een foto en laten het ‘nep’biljet liggen voor de volgende…

Afb0096

Na een wat verwarrende wit-rode routeaanduiding gaan we rechtsaf, we lopen in zuidelijke richting. Op een lantaarnpaal vinden we achter een fietsroutebord. een wit-rode route aanduiding.   Met deze verstopte aanwijzingen loopt het niet eenvoudig. Na enige tijd lopen we weer in de natuur en vinden gelukkig weer een route aanduiding. Niet veel later kruisen we de Rijksstraatweg in Glimmen. Deze route zit er ook weer op.