Pieterpad,  Hardenberg – Ommen

Hardenberg

23 juli 2011

Of we deze etappe  zouden lopen was ook dit weekeinde weer afhankelijk van de zware regenbuien die werden voorspeld. Buienradar bracht ook hier weer uitkomst. Het buienfront lag om 9 uur nog op de Noordzee en verplaatste zich langzaam met een draaiende beweging. De buien voor ons zouden dan vanuit het Noordwesten komen. Als we al regen zouden krijgen was het af en toe een bui. We gaan er voor…

We vertrekken naar Ommen om van daaruit met de trein naar Hardenberg te reizen. Bij Hoogeveen komen we in een omleiding die ons richting Holsloot en Coevorden leid. We verliezen hierdoor de aansluiting met de trein. In Ommen is het druk we staan lang in de file de tijd wordt krap. Bij het station is de weg naar de P+R plaats opgebroken en is er geen alternatieve P – voorziening. We dreigen de trein weer niet te halen. Nadat we auto in een zijstraat hebben geparkeerd lopen we naar het station, de trein komt er al aan. We kopen snel, snel een kaartje. Het lukt ons net om de trein te halen.

De conducteur zet ons er, met een niet verstaanbare mededeling in Marenberg bijna uit.  Dat had er nog wel bij gekund…

Eindelijk in Hardenberg… We kunnen aan onze etappe beginnen het is inmiddels al 12.00uur. Van het station lopen naar het punt waar we vorige week zijn gestopt. De eerste bui noopt ons tot schuilen.  We kunnen al vlot weer verder.

Onder grijze wolken met af en toe een glimpje blauw lopen we Hardenberg uit. We krijgen al weer een bui… nou, nou, elk half uur  een bui was niet gepland.

We schieten lekker op, het lopen gaat lekker. Na nog een bui nemen we even rust om te eten en van onze koffie te genieten. Gelukkig klaart het in het Noordwesten wat op. Er komen minder buien. De rest van de etappe hoeven we geen gebruik meer te maken van de regencapejes.  Wel schitterende wolken luchten.

Onderweg bij een picknickbankje staat een brievenbus  met een schriftje waarin door voorbijgangers hun ervaring is opgeschreven. Wij noteren een groet aan het Pieterpad en al het natuurschoon wat we onderweg al hebben gezien. Al met al een enerverende etappe, veel beleeft maar uiteindelijk erg genoten van een bijzonder stukje Nederland, en de mooie etappe van het Pieterpad. Het was wel koud vandaag, we zijn begonnen met een graad of 15oC maar met slechts 12oC aan het einde van de dag waren we blij in de warme auto te mogen.