Pieterpad; Millingen aan de Rijn – Groesbeek

17 – 19 juli 2012

leuth

Dit weekeinde zitten we in Ooij we logeren hier in een Fletcher Hotel. Aanvankelijk wilden we bij Zelhem met het Pieterpad verder. Maar dit bleek vanuit Ooij, logistiek een lastige opgave wegens de grote afstanden omrijden. Waarop we besloten om de vanaf Millingen aan de Rijn verder te gaan met het Pieterpad. De tussenliggende etappes halen we op een later tijdstip in.

Het was een tropisch weekeinde. Temperaturen zoals we die nog niet hebben gehad deze zomer. 35 gr. C. We lopen deze etappe in korte stukken. Ten gevolge van een rugblessure van Luc en omwille van de hoge temperaturen lopen we ’s ochtends en ’s avonds.

Onderweg zagen wij ‘peertjes’ hangen….

Zaterdagochtend op tijd lopen we een kilometer of 7 we komen onderweg meerdere Pieterpad-lopers tegen. Wij kijken op tegen de afstanden (35 Km) die zij met dit snikhete weer willen lopen. De route voert langs de grens met Duitsland, soms steken we de grens over. Een mooie route voert ons naar Leuth, waarna wij weer naar Millingen terug fietsen.  Zaterdagavond lopen we nog een korte etappen van Leuth naar Beek-Ubbergen…  We zijn met donker in Beek.

Zondagochtend lopen we nog een korte etappe van Beek naar Groesbeek. Het is warmer dan gisteren, door wat oponthoud komen we wat laat aan het lopen. We merken duidelijk het verschil. Gelukkig hebben we voldoende drinken en eten bij ons.

we kruisen het Market Garden pad. We staan stil bij het verhaal op de plaquette en de vele levens die hier zijn gevallen. Even later passeren we de Canadese begraafplaats in Groesbeek