Pieterpad,  Ommen – Hellendoorn

Ommen

17 & 18 november 2011

Ondanks dat de blessures nog niet geheel zijn verdwenen willen we toch wat met het Pieterpad. We overnachten in Hellendoorn. Bijna op het Pieterpad. Die kans laten we niet lopen. We splitsen de etappe op in twee korte stukken.

Ommen – Lemele en vervolgens de volgende dag Lemele – Hellendoorn. De weersvoorspelling is, na dagen van mist gunstig. De zon zal zich uitbundig laten zien. Maar dat komt niet uit. We lopen in een steeds dichter wordende mist. De temperatuur is rond het vriespunt. We hebben ons goed gekleed en vernemen de kou nauwelijks. Het is een mooie wandeling de mist ontneemt ons de vergezichten maar we krijgen een schimmenspel terug.  Langs de Regge. Paarden op de dijk. De mist maakt er een bijzonder beeld van. Boven op de Archemerberg (77,9Mtr boven NAP) wordt het uitzicht door de mist tot is minimum beperkt. Jammer.

Maar het is mooi, we genieten met volle teugen.

Op de tweede dag is de mist weg, de bewolking lost op. De temperatuur ligt een graad of 10 hoger. Heerlijk wandel weer. Bossen en weiden. Het is een mooi gebied om te wandelen. Onderweg een wegwijzer paddenstoel …  de tekst…  veelzeggend.

Pieterburen              179.5km
 Sint Pietersberg    305.5Km

  52o26’54” Noord
    6o24’47”  Oost

Nadat we de tweede etappe te hebben gelopen keren we huiswaarts. Onderweg paseren we de Archemerberg….   Het mooie weer lokt ons  de P-plaats op en we lopen vandaar naar de top. Dit hebben we gisteren ge’mist’. We kijken ’terug’ naar het Noorden…. daar, waar ons Pieterpadavontuur begon…