Pieterpad, Coevorden – Hardenberg

Coevorden

Een etappe via Gramsbergen van 19 Km. Een mooie afstand om ineens te lopen. Het kwam er maar steeds niet van…

Andere, voor ons belangrijke sociale verplichtingen.

Dit weekeinde dan? Als het weer het toelaat. De voorspelling is ongunstig… weer veel regen. Naar verwachting is zaterdag nog de beste dag. Dus zaterdag… Nadat we buienradar hebben geraadpleegd, denken we tussen de 2 buienfronten de route te kunnen afleggen. Er zit ruim 4 uur tussen.

Deze etappe maken we voor het eerst gebruik van het openbaar vervoer. We rijden met de auto naar Hardenberg om van daaruit met de trein naar Coevorden te reizen. We doen dit bewust  omdat we droge kleding in de auto hebben, voor het geval we toch een misrekening hebben gemaakt met het weer.

Er zitten meer lopers in de trein. In Coevorden lopen wij voorop, gevolgd door zeker 2 andere stellen. We lopen stevig door en onze volgers zijn ons na korte tijd uit het oog verloren. We lopen langs een bedrijventerrein waar Wilma in eens een IJsvogel weg ziet vliegen. Jammer genoeg… is het mij ontgaan. Ik liep op het smalle pan langs het watertje achter Wilma.

Even later verlaten we Drenthe via het Zwerfkeien kunstwerk ‘Poort van Drenthe’. In Overijssel vervolgen we onze weg door schitterende natuur. Een boer heeft een rustplaats ingericht. Een koelkast gevuld met… bijna alles wat je maar wilt.

Lopend langs een akker, genietend van de natuur krijgen we de schrik van ons leven, een fazant vlucht uit het koren onder luid krijsende tonen. Nauwelijks 5 minuten later zien we een otter in het water. Hij kijkt ons verrast aan en besluit kopje onder te gaan.
Nabij Gramsbergen een prachtig stukje vechtdal. Even stug doorlopen, voor Hardenberg moeten we ons pad delen met 2 Schotse Hooglanders, ze keuren ons amper een blik waardig. Als of ze denken “heb je er weer…”

In Hardenberg aangekomen zijn er in de vecht Waterpolo en zwemwedstrijden. We gaan even kijken en drinken een bakje met…  wat lekkers.

Afb0342