Pieterpad,  Gennep – Swolgen

12 – 14 april 2013

geij

Na een lange winterse periode lijkt het er op dat het dit weekeinde eindelijk ‘voorjaar’ wordt. Met nog wat overnachtingstegoed boeken we een hotel in Arcen. Van waaruit we deze etappe willen lopen. We lopen eerst van Gennep naar Afferden, vervolgens Afferden naar Wanssum en dan het laatste stuk naar Swolgen.

We delen de etappes zelf in. Kijkend naar de mogelijkheden om met het openbaarvervoer te reizen bepalen onze strategie. Onderweg naar ons hotel in Arcen stoppen we in Afferden om met de bus terug te reizen naar Gennep. Op de Niersbrug pakken we de route weer op. Het plenst, we wachten de bui even af. Na een kwartiertje is het ergste van de bui voorbij en starten met de tocht naar Afferden. Slechte bewijzering in Gennep sturen ons een beetje het ‘bos’ in maar hebben dit snel in de gaten en vervolgen de route. Onderweg nog enkele buien, soms met in de verte onweer. Maar gelukkig klaart het op en we lopen door schitterende natuur.

’s avonds in Arcen, lekker uit eten. In restaurant Alt Arce,  ‘Puur genieten aan de Maas’   en dat was het zeker. Aan de boorden van de maas met een fantastisch uitzicht.

De volgende ochtend op tijd onderweg. We gaan met het pontje bij Afferden de Maas over om het Pieterpad aan de westelijke oever van de Maas te vervolgen. Een aarzelend zonnetje begeleidt ons aanvankelijk maar de zon wordt spoedig door een dik wolkendek verstopt. Het is verder heerlijk wandel weer.  We willen vandaag 16Km afleggen en nemen hiervoor de tijd. In een schitterend landschap genieten we van elke stap. Passeren onderweg de koesteeg.

20130413_113357

 

Rusten uit op bijzondere stoelen, Pieterpauze, links 142Km Pietersberg, rechts 339 Km Pieterburen. nog volgens de oude berekening, door wijzigingen (aanleg nieuwe autowegen) is het de afstand tegenwoordig 492Km.

Boschhuizer bergen, Landgoed Geijsteren.  We lopen nog even door. Aanvankelijk wilden we in Geijsteren stoppen, maar de OV verbinding op zondagochtend is wat lastig. We besluiten om tot Wanssum door te lopen.

De laatste etappe op zondag is dus wat korter. Maar zeker zo mooi