Pieterburen – Eenrum – Winsum – Garnwerd

pieterburen

Wilma en ik zijn gestart met het Pieterpad. Het lijkt ons een uitdaging om een langeafstandswandeling te doen. We lopen de route die is vermeld op wandelplanner.nl.

Vandaag al op tijd vertrokken naar Pieterburen voor onze eerste etappe naar Garnwerd. Om de verwachtte warmte te vermijden willen we niet op het heetst van de dag lopen. We parkeren bij de zeehondencreche. Het weer is fantastisch. Zonovergoten strak blauwe hemel en een vriendelijk windje. Om even voor 10 uur beginnen we aan ons Pieterpad en direct met een valse start. Even was Luc de orientatie kwijt. Vanuit de gedachte dat de zeehondencreche aan de wadkant van Pieterburen ligt. Gaan we rechts af. FOUT, FOUT, FOUT…

De zeehondencreche ligt natuurlijk aan de landzijde van het dorp. We moesten dus naar links richting het oosten. Hadden we nu maar opgelet. De Zon gaf ons duidelijk aan waar we heen moesten. Tot overmaat van ramp ontdekt Wilma dat de autosleutels van de auto in Garnwerd nog in de auto in Pieterburen liggen. We reizen vandaag met twee auto’s om op deze 2e paasdag niet afhankelijk te zijn van het OV. Het loopt lekker en zijn boven verwachting vlot in Winsum. De eerste echte lange dagtocht valt ons niet tegen.

Van Winsum naar Garnwerd lopen we over de weg. Helaas is er geen andere optie. Door het vele verkeer maakt het redelijk onveilig. Automobilisten tonen weinig begrip voor de wandelaars en fietsers en wurmen zich door de kleinst mogelijke ruimte om maar niet te worden opgehouden, stel je voor dat je als automobilist moet remmen voor wa
ndelaars en fietsers, die ‘mede weggebruikers zijn toch niet goed wijs??!! De veiligheid van de fietsers en wandelaars wordt hierdoor uit het oog verloren. We ervaren zelf dat met dit a-so gedrag ons de veters bijna uit de schoenen worden gereden.