Vandaag de tweede etappe van de bovenloop van het Hunzepad gelopen.
Valthe – Gasselternijveen.
Ik volgde het Achterste diep. Een van de bronriviertjes van de Hunze. Het Voorste diep, het andere had ik al eerder gelopen. Via de Zoersche Landen op weg. Het was een zware wandeltocht. De schouwpaden waren begroeid met kniehoog brandnetels, distels en gras, dat maakte het lopen erg zwaar. Tot de middag ging het met het weer goed. Maar in het Noordwesten werd de bewolking steeds zwaarder en donkerder. En ja al snel vielen de eerste spetters…. gevolgd door dikke buien. Om mij heen zag ik de buien gaan, natuurlijk ook twee voltreffers voor mij. Het gras was nat… al snel mijn broek doorweekt, mijn schoenen drijfnat (gelukkig had ik ze nog gewaxt) en uiteindelijk konden mijn schoenen het niet meer aan. Na zesenhalf uur lopen, slechts 20km afgelegd bij de korenmolen in Gasselternijveen aangekomen.
De hoge begroeiing op de schouwpaden was hier debet aan… en de nodige spierpijn achteraf…??

Mijn etappe eindigt bij korenmolen de Juffer in Gasselternijveen

Stichting Het Drentse Landschap Dirk Jan Lekkerkerker Hunze en Aa’s (waterschap)

<  Dreigende wolkenpartijen

Reuzenberenklaauw is een invasieve exoot. Het is voor gevaarlijke plant voor mensen.  lees meer…

De gelopen route