Wandel cleanup

Er is nu een website voor de wandel cleanup  klik hier…  of op de foto
Lees op deze website over de activiteiten van 2019

wandel cleanup

  Hoe het begon in 2018  als  Cleanup Challenge

NONPROFIT   vrijwilligers organisatie

Voor de Cleaup Challenge is een facebookgroep opgericht omdat zwerfafval de natuur grote schade toebrengt. Uit onderzoek blijkt dat micro-plastic in onze voedselketen voorkomt.
Om tijd en ook kosten te besparen is dit gekoppeld aan mijn privé website…

FB -02

De datum 2019 is bekend…
21 september 2019 …  we gaan er weer voor  

Veel wandelaars en organisaties hebben zich in 2018 ingezet voor de LAW Cleanup Challenge. Het werd zeer goed opgepakt en werd meer een Wandel Cleanup Challenge omdat niet alleen op LAW’s en Streekpaden maar ook het ommetjes rond het dorp en paaltjes routes werden opgeruimd.  Binnenkort beginnen we met het organiseren van de Challenge 2019 onder het motto..

“Alle wandelpaden afvalvrij

 

twitter_PNG32

FB LAW CC

 

 

 

Zwerfafval is voor veel mensen een grote ergernis en brengt de natuur grote schade toe…..

Op zaterdag 15 september 2018  wordt de grootste wereldwijde opruimactie ooit gehouden: World Cleanup Day.

Miljoenen vrijwilligers, particulieren en medewerkers van partner organisaties in 150 landen gaan aan de slag met het afvalvrij maken van stranden, bossen, rivieren, straten en wijken.
Organisaties als de Verenigde Naties (UN-environment / VN-leefomgeving) steunen dit grootse burger initiatief, dat 10 jaar geleden in Estland is begonnen.
Het initiatief wordt vanuit de wandelwereld gesteund en daarom in het verlengde van de World Cleanup Day is een spontane actie gestart om dit op de Wandelpaden in Nederland gaan inzetten onder de naam LAW Clean up Challenge.

De LAW Cleanup Challenge roept alle wandelaars in Nederland op om deel te nemen. Deelnemen is heel eenvoudig.
Elke deelnemer start zijn eigen Cleanup Challenge, kiest zelf zijn wandelpad, en kiest zelf de etappe welke hij wil gaan opruimen. Het maakt niet uit wat je doet of welke afstand je doet, iedereen kan naar eigen mogelijkheden en kunnen een stukje wandelpad opruimen. Dit is je eigen uitdaging en steunt zo de LAW Cleanup Challenge. Wandelaars doen of alleen mee of met hun gezin of met een heel team.

“Als alle wandelaars 5 km voor hun rekening nemen, dan hebben we weer een schoon wandelnetwerk!”

Wandelnet en verschillende gemeenten ondersteunen de LAW Cleanup Challenge.
In heel Nederland gaan teams op verschillende wandelpaden aan de slag.  In Nederland zijn vele tienduizenden kilometers wandelpad, dit is nog wel een uitdaging op zich. Alleen aan de Lange AfstandsWandelpaden zoals o.a. het Pieterpad en streekpaden zoals het Drenthepad omvatten al ruim 10.000Km.

In heel Nederland gaan teams aan de slag op…
– LAW’s
– Streekpaden
– Natuurpaden
– Klompenpaden
– Wandelknooppunten
– Paaltjes wandelingen
– Staatsbosbeheer
– Natuurmonumenten
– Provinciale landschappen

Start zelf een schoonmaakactie en doe ook mee aan de
LAW Cleanup Challenge!  Wandel en geniet van de natuur en verricht ondertussen een kleien inspanning voor afvalvrije wandelpaden.

meld je of je team hier aan.*
de ingevulde gegevens zijn uitsluitend (ivm privacy) voor de statistieken om te inventariseren en worden geanonimiseerd.
– hoeveel deelnemers
– aantal schoonmaak kilometers
Als u zich niet wilt aanmelden maar gewoon wilt deelnemen aan de LAW Cleanup Challenge dan is dat natuurlijk geen probleem. Het is alleen jammer dat we dan niet helemaal weten wat we met elkaar hebben gepresteerd. Maar je kunt je ervaring delen in de facebook-groep LAW Cleanup Challenge.

Contact

 

Deelnemers delen ervaringen van hun Cleanup Challenge op facebook

 

 

FB LAW CC twitter_PNG32

 

WCD-Logo-1