Valkenburg – Sint Pieterberg

18 – 21 april 2014

PP-f

 

Ons Pieterpad-avontuur zit er op. Begonnen in 2011 (25 april) (2e Paasdag) en hebben in 3 jaar op 20 april 2014 (1e paasdag) dit avontuur afgerond.
Voldaan en intens blij. Hoe mooi Nederland is. Geweldige route, Geweldige ervaring, in één woord Geweldig
Wij zijn ons Pieterpad avontuur in Pieterburen begonnen en hebben elke etappe van noord naar zuid gelopen. Het vergt wat logistieke planning maar hebben erg veel plezier beleefd aan het logeren in Hotels en het kamperen op campings.

Ons laatste pieterpad avontuur

Vandaag 20 april hebben we de langste Afstandswandeling van Nederland afgerond.

CIMG2245  CIMG2247

CIMG2249   CIMG2251

 

CIMG2254

Met de paasdagen voor de deur en een gunstige weersverwachting trekken wij naar Camping Geuldal in Meerssen.
Dit zal onze uitvalsbasis zijn voor de afronding van ons Pieterpad-avontuur.

Slek – Sittard

Als eerste ronden we op 18 april (goedevrijdag) het korte stukje tussen Slek en Sittard af. Dit was nog niet afgerond in het carnavalsweekeinde.
Met de auto en fietsen is dit een eenvoudige etappe. Tussentijds ga ik nog even bij een oude Vini France winkel in Geleen langs.
Mijn collega werkt er niet meer en praat even kort met de nieuwe (Mitra) filiaalhouder. Leuk.
We eten even een pizza in Geleen en gaan daarna dit stukje afronden.

Zaterdag  19 april

 

Strabeek – Bemelen.

Luc heeft de auto naar Bemelen gebracht en is terug gefietst naar Meerssen. Van daaruit fietsen we naar Valkenburg Strabeek.
Het is een mooie dag. Heelveel toerfietsers. Vandaag zijn in deze regio de verschillende toertochten van de Amstel Gold race.
Zoveel fietsers… wat een enorm aantal Toerwielrenners (20000 volgens NOS studioSport)
Morgen (20 april) is de Wielerklassieker voor de profs.

We lopen door het Geuldal en komen kennissen van Wilma tegen uit Rolde. Ook zij lopen het Pieterpad en zijn vanochtend in Maastricht gestart.

en hele mooie etappe. De zon schijnt dapper in ons gezicht. Het is relatief warm, 18/19 graden.  De wind is weliswaar fris wat tot gevolg heeft dat we onze gezichten wat verbranden.  We lopen door schitterende natuur. Plots staan we in Terblijt op de finish van de Amstel Goldrace (Terblijt). Een en al hectiek.
Nu we in de bewoonde wereld wandelen merken we nadrukkelijk de grootte van dit wielerevenement. We wandelen verder naar Bemelen. Onderweg twee spreuken “Pieterpadders, (pijl naar rechts) nog even volhouden St. Pietersberg 10Km” op de linker staat “Pieterpadders, weet waar je aan begint, Pieterburen 485Km”
Totaal 495Km. Hoe het ook zij, 492Km of 495Km Het is en blijft het langste LAW van Nederland.
Langs de Bemelerberg en krijtrotsen.  Onderweg naar Bemelen wordt ons duidelijk dat Bemelen geen startpunt voor onze echte laatste etappe zal zijn. Bemelen is een doorkomstplaats van de Amstel Gold Race. We stellen de plannen bij.
We besluiten naar Maastricht CS (een kleine 5km) door te lopen. Dit betekent dat we morgen met de trein van Meerssen naar Maastricht kunnen reizen en terug.
Voordeel daarvan is dat we op 20 april slechts zo’n 5Km hoeven af te leggen.

Zondag 20 april

Vandaag beginnen we met de treinreis naar Maastricht. (9 minuten) Als we het station verlaten en uitchecken bij het OV begint onze laatste etappe.
Straks zijn we op de Pietersberg. De route leidt ons door Maastricht, door het Jekerkwartier naar de finish. Rond 11:45u staan we bij het ultieme eindpunt.

De laatste etappe. We hebben alle etappes gelopen. Gestart in Pieterburen hebben we alle etappes opeenvolgend en van noord naar zuid gelopen.