Vanuit Squaneto rijden we naar de kust om hier langs de kust te fietsen. Nou is Fietsen in Italië een dingetje. In Nederland zijn we gewend aan mooie fietspaden maar dat is daar net even anders. Er zijn fietspaden…  maar vaak moet je over de weg tussen al het andere verkeer… en met de Italiaanse rijstijl vonden wij niet altijd even prettig. Gelukkig ligt hier een heelstuk fietspad, vaak gecombineerd met een voetpad. Dat is opletten want daaraan zijn de Italianen minder gewend.

Savone is een drukke, moderne stad, we doorkruisen de stad. Met ogen voor en achter, links en rechts begeven we ons door de drukke stad. Bij de kust is het nog drukker. Het strand ligt afgeladen vol met zonnende badgasten. We parkeren de auto. Fietsen lijkt ons hier geen optie omdat we ons hier voor het merendeel tussen het verkeer moeten begeven. We besluiten al vrij snel om in westelijke richting door te rijden. Nabij Finale Ligure ligt een fietspad. Hier beginnen we onze onze fietstocht. Het is warm maar door het verkoelende windje van zee is het heerlijk fietsen. We eten een broodje in een restaurantje op het strand. En ontmoet een oudere man, op de fiets. Hij spreekt mij en praten wat in het Duits. Brexit, Voetbal, Robben,  en…  nou had hij niet de uitstraling van een wereldburger maar wel een uitgesproken over blijkbaar de bekendste Nederlander…  Wilders… “Wilders, Nicht gut”

Hij en ook wij vervolgen onze weg.

Kilometers gefietst, heerlijk langs de kust. Genoten van mooie uitzichten en gebouwen. Komen we deze man weer tegen.    Hey freund… al fietsen geeft hij mij een soort van high 5…  leuk.

SONY DSC