Het is april….  dit is de bloeitijd van de krent. Krentenbloesem is een klein wit bloempje van de krentenboom waarvan de vruchtjes eetbaar zijn. Maar ook vogels zoals spreeuwen zijn er gek op.  Vandaag loop ik een rondje om het Dwingelderveld. Dwingeloo is het gebied in Drenthe waar de krentenbloesem het meest voorkomt. Historisch is Dwingeloo al verbonden met de krentenbloesem. Jaarlijks wordt de krentenbloesem wandeltocht gehouden. Nou is mij dat te massaal. Maar kan ook zo op mijn eigen wijze genieten van de krentenbloesem. Trouwens de krentenbloesemtocht is wegens de Corona maatregelen afgelast.

Vanaf de kant van Dwingeloo kom k op het Dwingelderveld. Na enige tijd kom ik een geel-rood markering tegen. Drenhtepad….  ???   dat kan haast niet.  Een volgende markering geeft al iets meer informatie, het logo op de geel-rood markering geeft aan NS-wandeling….   nou is dat niet echt een antwoordt wat ik had verwacht, dus nog meer vraagtejens.  Want ik weet weet niet anders dan dat de NS-wandelingen wit-rood zijn gemakereerd. Navraag bij wandelnet levert ook daar enige verbazing op. We zijn er nog niet uit…. wat is dit voor route?  en oude markering van een opgeheven route?  Dat zoeken we uit.

Ik wandel over het Dwingelderveld, richting Ansen en vandaar door het bos naar de schaapskooi van Ruinen….  Tjeetje. wat een mensen op de been… veel fietsers. Het fietspad, waar ik ook zou moeten lopen is niet zo heel erg breed. Dus besluit ik in verband met de Corona maatregelen anders te lopen. 7 km meer. Maar met zoveel mensen op de been loop ik wel een stukje om. En daar heb ik uiteindelijk nauwelijks spijt van. Het was genieten.