Wandel door Nationaal Parken en het Geopark

Drenthepad SP6
Route WijzigingenDe route

Route wijzigingen

Blijf op het juiste pad. Kijk hier voor de wijzigingen.

Lees meer…

 

Onderweg

Onderweg komt u de mooiste natuur en soms ook vreemde zaken tegen.

Lees meer…

Overnachten

Overnachtingen op het Drenthepad.

Lees meer…

Maak kennis met de prehistorie

329 Km wandelen over het oudste wandelpad van Nederland.

Wandelen door Drenthe’s Nationaal parken en het Geopark. Bewandel het oudste langeafstandswandelpad van Nederland, over paden en zandwegen, langs akkers en weide.  Door bossen en over heide. Over het zand en door het veen. Maak kennis met de prehistorie in het geopark de Hondsrug. Sinds 1974. De eerste contouren van het huidige Drenthepad zijn al in 1974 ontstaan, als Nivon-pad Drente (zonder h) van Noordlaren naar Havelte. In latere jaren samengevoegd met de Zwerfsteenroute (LAW 201) van Noordlaren naar Emmen en het Domelapad (LAW 101) van Haren naar Steenwijk.

Het Drenthepad

“Genieten van heden en prehistorie”

De rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe ondervindt u op het Streekpad 6 Drenthepad. Nadat u bent vertrokken uit Beilen komt u al snel in de mooiste natuurgebieden om vervolgens de uitgestrektheid van het Nationaalpark Dwingelderveld te ervaren. Via Havelte, het Holtingerzand en Diever komt u in het Nationaalpark Drents Friese wold. Uitgestrekte bossen, heide en stuifduinen laten u genieten van Drenthe op zijn mooist. Tussen Leek en Eelde (Drents-Groningse Wolden), waar de Eelder- en Peizermaden samengevoegd de Onlanden vormen, is een van de mooiste stukken van het oude Domelapad in de route opgenomen en voert u langs schitterende landgoederen. In het Nationaalpark Drentsche Aa komt u in de Strubben en het Kniphorstbosch in het oostelijk stuk van het Drenthepad. De route voert hier door het ‘Pompei van Drenthe’: het enige archeologische reservaat van Nederland, het UNESCO Geopark de Hondsrug. In Borger komt u langs het Hunebed centrum. Onderweg op het Drenthepad maakt u kennis met Pingoruïnes, ontstaan in de laatste ijstijd en grafheuvels, hunebedden en middeleeuwse karrensporen. Kortom een wandeling door het ontstaan van het gebied.

Vertel uw wandelverhaal in de "Drenthepad" facebookgroep

Drenthepad gids

Bestel hier!

statistiek

Cijfers over het Drenthepad

Leden Facebookgroep

Wandelaars sinds 1995

Instagram volgers

Gemiddelde waardering

Ontbrekende markering of Bordje weg!

Wandelnet – Meldpunt Routes

Dit gezamenlijk meldpunt vervangt het bestaande BordjeWeg (fietsroutes) en Meldpunt Wandelen (wandelpaden) van initiatiefnemers Fietsplatform en Wandelnet. Loop je ergens tegenaan tijdens je wandeling, bijvoorbeeld omdat er markering ontbreekt of een weg is afgesloten? Geef dit dan door via meldpuntroutes.nl zodat we andere wandelaars kunnen informeren en kunnen kijken of we dit door de verantwoordelijke kunnen laten oplossen.

Je kunt meldingen doen over Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW), Streekpaden, NS-wandelingen, OV-stappers, wandelnetwerken (knooppunten/keuzepunten) en Stad te Voet.

Contact

Drenthepad

Drenthepad wordt u aangeboden door NIVON-Natuurvrienden

www.nivon.nl