Wandel door Nationaal Parken en het Geopark

Drenthepad SP6
Route WijzigingenDe route

Route wijzigingen

Blijf op het juiste pad. Kijk hier voor de wijzigingen.

Lees meer…

 

Onderweg

Onderweg komt u de mooiste natuur en soms ook vreemde zaken tegen.

Lees meer…

Overnachten

Overnachtingen op het Drenthepad.

Lees meer…

Maak kennis met de prehistorie

329 Km wandelen over het oudste wandelpad van Nederland.

Wandelen door Drenthe’s Nationaal parken en het Geopark. Bewandel het oudste langeafstandswandelpad van Nederland, over paden en zandwegen, langs akkers en weide.  Door bossen en over heide. Over het zand en door het veen. Maak kennis met de prehistorie in het geopark de Hondsrug. Sinds 1974. De eerste contouren van het huidige Drenthepad zijn al in 1974 ontstaan, als Nivon-pad Drenthe van Noordlaren naar Havelte. In latere jaren samengevoegd met de Zwerfsteenroute (LAW 201) van Noordlaren naar Emmen en het Domelapad (LAW 101) van Haren naar Steenwijk.

Het Drenthepad

“Genieten van heden en prehistorie”

De rust, ruimte en harmonie van de provincie Drenthe ondervindt u op het Streekpad 6 Drenthepad. Nadat u bent vertrokken uit Beilen komt u al snel in de mooiste natuurgebieden om vervolgens de uitgestrektheid van het Nationaalpark Dwingelderveld te ervaren. Via Havelte, het Holtingerzand en Diever komt u in het Nationaalpark Drents Friese wold. Uitgestrekte bossen, heide en stuifduinen laten u genieten van Drenthe op zijn mooist. Tussen Leek en Eelde (Drents-Groningse Wolden), waar de Eelder- en Peizermaden samengevoegd de Onlanden vormen, is een van de mooiste stukken van het oude Domelapad in de route opgenomen en voert u langs schitterende landgoederen. In het Nationaalpark Drentsche Aa komt u in de Strubben en het Kniphorstbosch in het oostelijk stuk van het Drenhtepad. De route voert hier door het ‘Pompei van Drenthe’: het enige archeologische reservaat van Nederland, het UNESCO Geopark de Hondsrug. In Borger komt u langs het Hunebed centrum. Onderweg op het Drenthepad maakt u kennis met Pingoruïnes, ontstaan in de laatste ijstijd en grafheuvels, hunebedden en middeleeuwse karrensporen. Kortom een wandeling door het ontstaan van het gebied.

Vertel uw wandelverhaal in de "Drenthepad" facebookgroep

Reacties van Wandelaars

Wij zeggen;   Het Drenthepad dit is de mooiste wandelroute  –  dit is wat wandelaars zeggen:

|

Geweldig zo mooi!

Gisteren traject Appelscha -Veenhuizen. Wat een prachtig gebied en wat een geweldige voorjaarsdag. Heerlijk genieten van natuur en rust.

februari  2019

Geertje
|

Daolders plekkie!

Heerlijk strunen op het Holtingerveld, Meeuwenkolonie en Uffelterzand..!! Gebruik gemaakt van het Drenthepad..!! Doalders plekkie..!! Genieten met een hoofdletter G!!

november  2018

Lies
|

Weer een mooie route!

Lekker fris dagje Drenthepad vandaag 14 km van Westerbork door het mooie Orvelte naar Elp. Weer een mooie route.

november 2018

Jeanet

Studies tonen aan....

Wetenschappelijke studies tonen aan dat wandelen verbazingwekkend effectief is voor de gezondheid. Elke dag 3500 stappen werkt positief op lijf en leden. Dagelijks een uurtje wandelen in de strijd tegen overgewicht. Ontzettend eenvoudig en verlaagt het risico op aandoeningen aan hart en bloedvaten.

Het geheim van wandelen

 

Wandelen verbetert je conditie!

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten we dagelijks een half uur matig intensief bewegen. Van heel rustig wandelen gaat je conditie niet heel erg vooruit, omdat je je hart en longen dan te weinig gebuikt. Wandel je echter in een stevig tempo waarbij je hartslag stijgt en je sneller gaat ademhalen, dan train je je conditie. Uiteindelijk wordt je hart hierdoor sterker en dit heeft een positief effect op je bloeddruk en je bloedvaten. Hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Tijdens het wandelen train je ook je longcapaciteit om zuurstof goed op te nemen en te transporteren via je hart en bloedvaten.

Hersenen & Geheugen

3x per week een half uurtje wandelen verminderd het risico op een beroerte en stimuleert de het geheugen

Diabetes

Bewegen en aanpassen van de leefstijl kan helpen bij de aanpak van diabetes. Elke dag wandelen kan daar bij helpen.

Botten & gewrichten

Wandelen versterkt botten en verlaagt het risico op heupklachten.

Levensduur

Wetenschappers stellen dat een stevige wandeling,  elke week, de levensduur positief beïnvloed.

Drenthepad gids

Bestel hier!

statistiek

Cijfers over het Drenthepad

Leden Facebookgroep

Wandelaars sinds 1995

Instagram volgers

Gemiddelde waardering

Ontbrekende markering of Bordje weg!

Wandelnet – Meldpunt Routes

Dit gezamenlijk meldpunt vervangt het bestaande BordjeWeg (fietsroutes) en Meldpunt Wandelen (wandelpaden) van initiatiefnemers Fietsplatform en Wandelnet. Loop je ergens tegenaan tijdens je wandeling, bijvoorbeeld omdat er markering ontbreekt of een weg is afgesloten? Geef dit dan door via meldpuntroutes.nl zodat we andere wandelaars kunnen informeren en kunnen kijken of we dit door de verantwoordelijke kunnen laten oplossen.

Je kunt meldingen doen over Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW), Streekpaden, NS-wandelingen, OV-stappers, wandelnetwerken (knooppunten/keuzepunten) en Stad te Voet.

Contact

Drenthepad

Drenthepad wordt u aangeboden door NIVON-Natuurvrienden

www.nivon.nl