Appelscha – Veenhuizen
kaart 13 t/m 15

01 Fervn

Genieten van het mooie voorjaarsweer. Voor de winter waren met ons Drenthepad avontuur tot Appelscha gekomen. In Appelscha was de markering niet geheel op orde. Maar dat had de plaatselijke markeerder verbeterd. Dank.

We lopen een heerlijke wandeling, Appelscha langs Ravenswoud volgen we de Eerste wijk. We genieten in het zonnetje van ons plakje brood. Het is een leuk plekje waar we zitten, op een kruispunt van ‘waterwegen’. Er is hier voor kanoërs een hele route uitgestippeld met aanlegsteigers en ‘klun plaatsen’ om van de ene in de andere vaart te komen.

Langs de Lyklamavaart volgen we de nieuwe route over het fietspad. Het oude pad is hier verlegd in verband met het broedgebied van de kraanvogels. Ze zijn vroeg dit jaar. De zachte winter zorgt dat de natuur voorloopt. Helaas zien we geen Kraanvogels.

Een onverwachte hindernis vormt na Km-punt 79 (ANWB-paddenstoel 21442) het wandel pad Borghaar is door Natuurmonumenten afgesloten. Het waterpeil in het Fochteloërveen is zodanig dat het pad niet bewandeld kan worden. We kiezen de alternatieve route over het schelpen fietspad. Bij Km 81 pakken we de route weer op.