Domelapad (LAW 101) tweede wandeling.
Nadat ik mijn eerste wandeling op het Domelapad heb gemaakt was ik wel benieuwd of het overal nog zo goed toegankelijk was.
Nou… het antwoordt hierop is  Nee

Vandaag loop ik de route van Roden, Havezathe Mensinge, Mensingebosch, Roderesch naar Amerikaop. De kaartjes 7 (7a) en 8  uit het gidsje van het Nivon Domelapad  1994.
Vanaf de havezathe volg ik het Drenthepad. Het Domela pad is hier opgegaan in het Drenthepad. Ik verlaathet Mensingebosch aan de zuid-west kant en kom bij Roderesch op de Norgerweg. Herkenbaar…  want dit stukje liepen we tegengesteld aan nu al eens op het Drenthepad. In Roderesch gaat het Drenthepad anders en volg ik de route uit het boekje. Op de Kaatsweg valt mijn oog op ‘wit-rood’markering. Hoe bestaat het LAW-markering van toen. Door de Noorder duinen, Steenbergeresch en het natuurreservaat Zuursche Duinen.  Op de Steenbergeresch bestaat een pad niet meer. Het is nu een akkerland, vorig seizoen zijn hier nog de aardappelen gerooid. Nu nog wel te belopen maar zodra daar gewas is gepoot, gezaaid kan je daar natuurlijk niet langs, dus een kleine omleiding. Evenals een paar kilometer verder in de streek Amerika, een weg… afgesloten met dreigende teksten op bordjes ‘Eigen weg’ ‘Verboden voor onbevoegden’ . Ook hier gekozen voor de omleiding.  Maar buiten dat erg genoten.