Winters Walcheren

6 – 10 februari 2012

DB1

6 februari

Wandelen op Walcheren, op het stand en door de duinen. Wordt onze midweek een winter’sport’vakantie. Nederland gaat gebukt onder een koudegolf nachtvorst en ‘elfsteden-koorts’. Wij gaan wandelen. Deze wandeling maakt deel uit van het Hollands Kustpad en loopt van Sluis (Z) naar Delfzijl (G)

We wandelen over het strand van Domburg naar het westen??!! Tja, dat is even lastig maar de ligging van Walcheren maakt oriënteren lastig. Achter de duin merken we weinig van de kou. De wind wordt door de duinen voor ons afgeschermd. We lopen over het duinpad weer terug naar Domburg, nu merken we hoe koud het is.

7 februari    Stadswandeling Veere

Wandeling Westkapelle -Zoutelande en terug

8 februari

Een bewolkte dag. We kijken naar de TV (NK op natuurijs op de grote rietplas in Emmen). Tegen de middag besluiten we om naar Westkapelle te gaan om van daaruit over het strand naar Zoutelande te lopen.  Een heerlijke strandwandeling langs de Westerschelde en met een zeer mooi terug wandeling via bos en duin.

DSC04386 DSC04502 DSC04505 DSC04510

Wandeling Domburg – Oranjezon

9 februari

Een zonnige start van de dag veranderd al vlot in een bewolkte dag. We willen naar het natuurgebied Oranjezon. We lopen door duin en bos ‘de manteling van Walcheren’ een door Staatsbosbeheer onderhouden duingebied, en landgoed Westhove en Berkenbosch naar Oostkapelle. Verder richting Breezand lopen we door het gebied ‘Oranjezon’ tegenwoordig een waterwingebied.  Over het strand lopen we terug naar Domburg. Het is een zware wandeling, gladheid en mulzand maakt het lopen zwaar.