De volgende dag gaan we naar de Cinque Terre, de vijf dorpen in het Nationaalpark . Via La Spezia rijden we naar Riomaggiore, Manarolo, Corniglia, Vernazza en Monterosso  Het is zo’n 60 Km rijden vanaf de camping. De vele slingerende weggetjes nemen flink tijd. Als wij in Riomaggiore komen is het al erg warm. We wandelen door het dorp en genieten van de kleurrijke huizen, de schilderachtige omgeving tegen de rotsen gebouwd aan zee. Echt geweldig. Daarna door na Manarolo. Het is hier wel haast nog mooier. Inmiddels al aan het begin van de middag 33 graden. Het is een prachtig dorpje. Hier staan geen auto’s in de straten maar boten. Het typeert het vissersdorpje. We kopen bij een bakker een paninni rosso en en een paninni calzone.
Het constant afdalend lopen lopen is een aanslag op de kuitspieren, ze zijn na enige tijd erg gevoelig. Pijnlijk.
We gaan daarna nog naar Corniglia. Kleine straatjes en steegjes kenmerken dit dorpje. Een soort hoofdstraat loopt door het dorp naar de zee.
De hitte nam toe en ook de pijnlijke kuiten werden een steeds groter probleem waarop we deze excursie naar de Cinque Terre beëindigen. En huiswaarts keren naar ons tijdelijk onderkomen in Massa-Carrara.

Zoals ze hier wonen wordt er begraven.

 

Riomaggiore

 

Kust

Basiliek Manarolo

Manarolo

Manarolo