Wandelen is verslavend….   ik hoor van veel wandelaars dat ze daaraan twijfelden, maar toen ze eenmaal zelf gingen wandelen, op LAW’s zoals het Pieterpad en het Drenthepad snapten ze het en konden zelf ook vaak niet wachten om het vervolg te gaan wandelen. Wandelen is voor mij genieten. ik loop gemiddeld 12 à 14 minuten per kilometer.  Ik vind het dan ook een uitdaging om zelf een route te bepalen en te genieten. Gaande weg werden de afstanden steeds langer.  Waar ligt dan mijn grens….?
Vandaag even bij moeders op visite. 35Km. Voordeel is dat, mijn vrouw eventueel als bezemwagen kan fungeren. Ze gaat met de auto.  Helaas veel asfaltkilometers, maar de laatste 15 maakten weer veel goed. Valtherbos, Emmerdennen…   en uiteindelijk na bijna 7 u de traktatie…  een heerlijke kop koffie met een dikke plak cake…   op het balkon in de zon.  Ook dat is genieten

Natuur kunst….  hoe kan het zo groeien

Het is droog. Boeren beregene hun land…    een tuincentrum verkoopt gieters, in allerlei kleuren.