Acqui Terme is een drukke stad en onder de naam Carystum door de Liguriërs gesticht. In het jaar 173 v.Christus werd deze verwoest en herbouwd door de Romeinen die het de naam Aquae Statiellae. De stad lag aan de belangrijke weg naar het toenmalige Turijn (Augusta Taurinorum) en was een van de belangrijkste thermale badplaatsen van het Romeinse rijk.
Acqui Terme is nog steeds een belangrijk kuuroord. Er zijn drie bronnen aanwezig “Bollente”, “Del lago” en “Acqua marcia”. De belangrijkste is “La Bollente”, waarvan het water een temperatuur heeft van 74,5°C. Belangrijke bouwwerken in de stad zijn de kathedraal uit 989, het en het 11de-eeuwse Castello dei Paleologi waarin het archeologische museum is gevestigd.

We zoeken een p-plaats en vinden na enig zoeken een plekje in een brede straat. We parkeren de auto met het wiel op de stoep. Door het scheef parkeren in de vakken bleek de auto wat op de weg uitsteken.  We werden door een oudere heer in het Engels aangesproken. We moesten de auto iets anders parkeren. Volledig met de band op de stoep was fout en zou een bekeuring kunnen opleveren. Met de band op de trottoirrand. dat was goed. Maar dat was denk ik op die rand voor de band minder… dus nog maar even wat schuiven in het parkeervak. De man, uiterst vriendelijk blijft nog even staan praten. klets ons de oren van ons hoofd en is benieuwd wat we komen doen en nieuwsgierig waar we weg komen. Hij blijft praten, verontschuldigd zich meermaals voor zijn ‘slechte’ Engels, maar dat is nog altijd beter dan ons Italiaans.. haha.  Toch maar een beetje sturen  om tot een einde aan het gesprek te komen

 

Cascade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romaanse Kathedraal 989

“Bollente” Thermale bron met water van  75 graden.
Deze bron is naast twee andere de belangrijkste bron van Acqui Terme

 

 

 

Het Aquaduct net buiten de stad.